Caută
Close this search box.

PSD-ALDE a secretizat salariile poliţiştilor şi jandarmilor

carmen dan

Guvernarea PSD a decis ca veniturile poliștilor și jandarmilor să nu fie publice, un privilegiu de care nu se bucură nici măcar președintele sau premierul.

Prin legea salarizării votată, în 2017, de către PSD s-a pus bazele unei categorii de „speciali”, exceptați de la publicarea veniturilor pe care le obțin din bani publici. Angajații Ministerului de Interne au permisiunea de a nu își mai publica, în Declarația anuală de avere, salariile de bugetari.

Legea a fost inițiată de 205 parlamentari PSD – ALDE, în aprilie 2017. Legea cadrul numărul 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice spune astfel la:

Articolul 86:

(4) Soldele lunare ale personalului militar, respectiv salariile lunare ale poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sunt confidenţiale, instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

Când a intrat în vigoare Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ministru al muncii era Olguța Vasilescu (ianuarie 2017 – noiembrie 2018), iar ministru de Interne, Carmen Dan (în funcție între 4 ianuare 2017 și 14 iunie 2019).

Pe baza prevederilor din această lege, șefii poliției și ai jandarmeriei au decis să se „supună” de bunăvoie acestei excepții. Ei și-au anonimizat veniturile pe care le încasează de la buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri