Caută
Close this search box.

PSD modifică Legea carantinei cu ONG-uri care neagă coronavirusul şi susţin teoriile conspiraţiei

psd

Comisia Juridică din Camera Deputaților, controlată de PSD-iștii Nicușor Halici și Oana Florea, a organizat o dezbatere, la solicitarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, pe legea Guvernului privind carantina și izolarea persoanelor infectate sau suspecte de noul coronavirus.

La dezbatere au fost invitați reprezentanții unor ONG-uri care promovează teoriile conspirației sau cadre medicale care se opun vaccinării și nu recunosc gravitatea pandemiei de Covid sau existența virusului.

Dezbaterea organizată de Nicușor Halici și Oana Floarea s-a referit mai puțin la subiectul discuției – legea privind carantina și izolarea și a servit mai degrabă pentru promovarea teoriilor conspirației, potrivit Digi24. „Virusul nu există”, „Sunt cazuri inventate”, „Nu trebuie să purtăm mască” sau „Guvernul trebuie să oblige populația să consume vitamina C și D” sunt doar câteva dintre concluziile așa-zisei dezbateri organizate de PSD.

Deputatul jurist Oana Florea a anunțat că PSD va modifica legea „în acord cu solicitările societății civile”.

Printre modificările anunțate de PSD la legea Guvernului se numără înlocuirea izolării sau carantinei persoanelor care vin din zone roșii cu un test pentru coronavirus.

Măsura propusă de PSD este una care contrazice opiniile specialiștilor, care susțin că virusul poate să nu fie depistat printr-un test în primele zile de la infectare, motiv pentru care se impune izolarea de 14 zile. De asemenea, măsura contravine practicii din majoritatea statelor care impun astfel de condiții pentru intrarea persoanelor din zone în care virusul are o rată mare de răspândire.

Cu privire la carantinare, aceasta trebuie făcută individual cu consimțământul persoanei și făcută printr-un act administrativ care poate fi atacat în instanță. O altă modificare prevede că izolarea sau carantina nu pot fi decise de un singur medic.

„Internarea nevoluntară trebuie să fie ultima cale. Ar trebui întâi o izolare la domiciliu”, susține Oana Florea.

De asemenea, PSD vrea impunerea unei perioade clare pentru care se face carantina sau izolarea.

La dezbaterea din Comisia Juridică a participat și Pompiliu Diplan, care s-a recomandat reprezentant al ONG-ului „În Libertate”.

Acesta este însă și vicepreședinte al Coaliției STOP 5G. Diplan susține că „nu există nicio pandemie”, că „nu sunt cazuri de boală” și că sunt „butoane apăsate din afara României” pentru o astfel de lege.

„Țări din Europa, toate, au relaxat măsurile de carantină. Complet le-au relaxat. Noi suntem cu totul și cu totul speciali și ne bazăm pe cifrele indicate de aceste mizerabile teste PCR.

Este o lege complet nazistă introdusă pe baza acestor 555 de teste pozitive. Este suficient să știi unde să faci testele, dacă le faci în căminele de bătrâni obții rezultatele garantat.

Curba s-a stins și noi ne dăm cu fundul de pământ că se înmulțesc cazurile. Nu sunt cazuri de boală. Sunt cazuri de invenție bazată pe erorile PCR-ului.

Nu avem dreptul să ne speriem și nici să speriem populația. Bineînțeles că sub 50% din poporul român nu crede în purtarea de masă pentru că nu are de ce să creadă.

Nici n-am stat să citesc legea, ne-am săturat să tot vedem aceleași argumente”, a declarat Diplan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri