Caută
Close this search box.

Raed Arafat avertizează: Va crește și numărul deceselor, din păcate

Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate – avertizează medicul Raed Arafat.

„Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a spus Arafat la Digi24.

„Noi ce nu înțelegem, și e o chestiune importantă… Alte țări iau măsuri serioase. Astăzi Melbourne a fost închis. Acolo este emisfera sudică, adică acum virusul are impactul lui în zonă unde e toamnă-iarnă. Și a fost închis din nou, din ce înțeleg”, a mai spus șeful DSU.

Raed Arafat spune că nu se problema să se închidă iar anumite activități.

„Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat medicul.

„Noi am încercat acum să rezolvăm problema pe măsura de respectare a regulilor și totuși vedem creșterea asta. Avem un vid legislativ, fără discuție”, a adăugat Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență îi îndeamnă pe români să respecte regulile de distanţare, să poarte mască şi să nu mai creadă campaniile de dezinformare lansate de diferite persoane în spațiul public.

„Ce este cert este că trendul este crescător, nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător, toate datele arată acest lucru. (…)

Singura modalitate de a controla fără măsuri restrictive pe care știu că nu le vrea nimeni este ca populația să fie cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare, adică am început să vedem oameni, personaje care n-au nimic cu medicina, mai avem și din medicină unii care combat ideea virusului, dar care sunt din specialități (…) care n-au nici o relație cu partea asta, nici pe situații de urgență, nici pe urgență, nici pe virusologie, nici pe boli infecțioase, nici pe epidemiologie.

Dar vorbim de cei care au lansat niște campanii recent și care sunt cântăreți, am văzut, un om care se ocupă de modă și așa mai departe, și care fac niște campanii foarte bine aranjate, foarte bine regizate care țintesc o anumită categorie de populație.

Acum, întrebarea mea, de ce? De ce acum? De ce fac acest lucru? Și vii și pui egalitate între mască și sclavie. Pui egalitate între portul măștii și supunerea la dorințele statului. (…)

Există foarte multe dezinformări. Astăzi am avut o întâlnire, o discuție cu mai multe țări, am fost într-o videoconferință, și chiar despre asta se discuta că durata acestei pandemii, e o pandemie, are o durată lungă.

Este normal că oamenii se plictisesc, la început sunt speriați, încet încep să intre mesajele negative, mesajele de dezinformare, sunt unii care se joacă cu aceste mesaje din varii interese și atunci e clar că populația caută alte explicații, caută alte persoane de la care să asculte, pentru că ei spun că au crezut că se termină într-o săptămână, dar nu s-a terminat. Asta nu se va termina într-o săptămână, nici până la sfârșitul anului nu cred că se va termina. (…)

Trebuie să învățăm că trebuie să conviețuim cu acest virus o perioadă mai lungă de timp. Este posibil, putem să o facem, dar trebuie să respectăm aceste reguli de bază”, a spus Raed Arafat la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri