Caută
Close this search box.

Raed Arafat spune totul despre noul an şcolar: Ce e prevăzut pentru septembrie

raed arafat

Raed Arafat a făcut o importantă declarație despre anul școlar 2020-2021 în contextul pandemiei de Covid-19.. Șeful DSU a spus că, în acest moment,nu există nicio măsură stabilită cu privire la noul an școlar și că estimările specialiștilor sunt că totul va decurge „normal”.

„În septembrie e prevăzut că totul decurge normal. Nu sunt prevazute masuri în acest moment”, a declarat Raed Arafat la, Digi24.ro, cu privire la reluarea cursurilor în toamnă.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în semestrul doi, elevii au învăţat online. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, recent, că nu consideră posibil scenariul ca din toamnă clasele de elevi să mai aibă peste 30 de elevi, luându-se în calcul ca o parte a activităţilor să fie derulate online.

Reducerea numărului de elevi la maxim 30 în fiecare clasă înseamnă o reconfigurare totală a organizării în fiecare unitate de învăţământ, însemnând un număr mai mare de ore şi, implicit, o creştere a normei didactice. De asemenea, cum orarul va fi mai aglomerat, în anumite şcoli se va pune problema lipsei spaţiului.

Nelu Tătaru a declarat, marți seară, întrebat ce sfaturi are pentru copiii care ar putea să se întoarcă la şcoală peste câteva luni, că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Educaţiei, în care este implicat şi vicepremierul şi alţi factori decizionali, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri… (Sfatul este – n.r.) Cel precaut”, a spus ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri