România a depășit 1.000 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că nu este cazul să ne gândim la instituirea stării de urgență.

”Fiecare caz pozitiv va atrage și o anchetă, care îi va urmări toți cei implicați. Au recomandarea făcută de medic. Supravegherea ulterioară va fi făcută și de DSP. N-avem perspectiva unei stări de urgență. Nu m-aș gândi la asta, ci mai mult la asigurarea măsurilor. Mai există un agent economic care beneficiază de relaxare: să respecte aceste reguli, asta pot să îi spun, atâta timp cât avem acest curent negaționist.

Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei? Cum? Prin negarea măsurilor. Rămâne ca fiecare dintre noi să respectăm regulile”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat în control la Târgu Mureș.

1030 de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

România înregistrează azi un nou record negativ în criza coronavirusului, numărul noilor cazuri confirmate într-o singură zi trecând de o mie. În ultimele 24 de ore au fost confirmate în România 1.030 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanțul total a ajuns la 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la Terapie Intensivă sunt internați 293 de pacienți.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

313 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here