Caută
Close this search box.

România e Brazilia Europei, ne spun italienii, care se tem de femeile ce le îngrijesc bătrânii

Il Messagero publică un material în care arată că România riscă să devină „Brazilia Europei” din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile.

„După o scădere a numărului de cazuri, care a dus la speranța că epidemia a luat sfârșit, s-a produs o creștere puternică a infectărilor în Balcani, iar România este cea mai afectată țară”, notează publicația Il Messaggero.

Jurnaliștii se tem că muncitorii români ar putea readuce virusul în Occident.

„Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România”, scrie publicaţia italiană, citată de romania.europalibera.org.

Cotidianul La Reppublica a publicat imagini de la manifestația anti-Covid de la București, la care câteva sute de persoane au protestat fără a purta măști.

Cei 15 medici plecaţi în misiune umanitară în Italia revin în ţară și aduc materialele donate de Papa Francisc

„Ca să-și poată proteja economia, România reprezintă un coșmar pentru întreaga Europă, mai ales pentru Italia, Franța și Germania”, titrează jurnaliștii din Peninsulă.

Il Messaggero pune sub semnul întrebării și cifrele oficiale prezentate de autoritățile de la București.

„Oficial, există doar 36.000 de cazuri (nr. între timp au trecut de 40.000) de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare”, scriu jurnaliștii italieni.

Paolo Bonanni, epidemiolog și profesor la Universitatea din Florența, a declarat pentru Il Messaggero că este îngrijorat „în legătură cu noile epidemii din Spania, România, Balcani și Franța”.

„Trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos”, a adăugat Bonanni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri