Caută
Close this search box.

Rusia: Sute de miliardari, șefi de companii și oficiali și-au făcut un vaccin experimental contra coronavirusului

sars cov 2

Membri ai elitei ruse au avut acces la un vaccin experimental contra noului coronavirus încă din aprilie, au declarat surse anonime pentru Bloomberg, preluat de Moscow Times.

”Mai multe sute” de miliardari, directori de companii și oficiali guvernamentali au făcut vaccinul experimental dezvoltat de centrul de cercetare de stat pentru epidemiologie și microbilologie Gamaleya, a spus un cercetător familiar cu efortul de dezvoltare al vaccinului.

Experimentul ce durează de patru luni ”este legal, dar ținut departe de ochii publicului pentru a evita o avalanșă de potențiali participanți”, a spus cercetătorul.

Nu este clar cum sunt selectați participanții la studiu, iar ei nu sunt parte a testelor oficiale, deși ei sunt monitorizați, iar rezultatele sunt consemnate de institut, scrie Bloomberg.

Unii participanți au raportat febră și dureri musculare după administrarea vaccinului, iar directorul unei companii mari a spus că la el nu a avut niciun efect secundar. Unii directori au declarat că ei au refuzat vaccinul pentru că nu s-a confirmat încă faptul că este sigur la administrare.

Bloomberg spune că a confirmat identitatea a zeci de persoane s-au oferit și au fost vaccinate, dar toate au dorit să nu li se dea numele.

Șeful Gamaleya, Alexander Gintsburg, a declarat Interfax că el nu are cunoștință de magnați care testează posibilul vaccin, iar un adjunct al ministrului rus al sănătății a susținut că vaccinul nu a intrat în ”circuitul civil”.

Kiril Dmitriev, seful fondului rus pentru investiții de stat care finanțează dezvoltarea vaccinului a spus că el și familia sa au făcut vaccinul experimental.

Săptămâna trecută, Dmitriev a declarat că faza a treia a vaccinului Gamaleya, în care vor fi implicate mai multe mii de persoane, va începe după 3 august când se va încheia faza a doua, efectuată pe 100 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri