Caută
Close this search box.

Rusia vrea să lanseze două vaccinuri anticoronavirus în această toamnă

Putin

Rusia speră să lanseze producţia industrială a două vaccinuri împotriva Covid-19 în această toamnă, a anunţat miercuri vicepremierul Tatiana Golikova, relatează AFP.

În caz de certificare Moscova speră să producă 200 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus.

Două vaccinuri concepute de cercetătorii ruşi ”sunt în prezent cele mai promiţătoare”, a declarat Golikova într-o reuniune prin videoconferinţă cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Primul vaccin este pus la punct de Ministerul rus al Apărării şi Centrul de Cercetare Epidemiologică şi Microbiologică Nikolai Gamaleia. El este testat deja pe oameni, potrivit lui Tatianei Golikova.

”Lansarea producţiei sale industriale este avută în vedere în septembrie 2020”, în urma unei certificări şi unor teste clinice suplimentare asupra a 1.800 de persoane, a precizat vicepremierul.

Al doilea vaccin este conceput de Centrul siberian de Cercetare Vektor şi este, de asemenea, supus unor teste clinice ce urmează să se încheie în septembrie, după care să fie certificat în aceeaşi lună, potrivit lui Golikova.

Primele doze ar urma să fie produse ”în octombrie 2020”, a apreciat ea.

La rândul său, Vladimir Putin a anunţat că în prezent există mult mai multe vaccinuri ruseşti în curs de punere la punct, însă a subliniat că „certitudinea eficienţei lor este necesar să fie absolută” înainte să se treacă la vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri