Caută
Close this search box.

Ruşii din grupul Wagner, arestaţi în Belarus. Pregăteau acte de terorism

wagner

32 de ruşi din grupul paramilitar privat Wagner, considerat apropiat Kremlinului, au fost arestaţi în Belarus, suspectaţi de pregătirea unor ”acte de terorism”, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale belaruse, relatează AFP, conform News.ro.

”Persoanele arestate sunt suspectate de pregătirea unor acte de terorism pe teritoriul Belarusului”, a declarat secretarul de stat din Consiliul de Securitate Naţională, Andrei Ravkov. Sunt căutaţi alţi 170 de suspecţi.

”Potrivit unor informaţii, erau până la 200. Căutăm alţii. Ei sunt ca un ac în carul cu fân”, a declarat el, la finalul unei reuniuni cu candidaţi la preşedinţie şi reprezentanţi ai acestora, în care au fost informaţi cu privire la ameninţări la adresa ţării, odată cu apropierea scrutinului, prevăzut la 9 august.

Preşedintele autoritarist Aleksandr Lukaşenko, care candidează la al şaselea mandat, se confruntă cu o mobilizare neobişnuită în favoarea opoziţiei, în pofida unei reprimări a unor manifestaţii şi arestării mai multor contracandidaţi.

Potrivit unora dintre candidaţi, Ravkov a avertizat cu privire la eventuale provocări la evenimente publice în masă, în legătură cu scrutinul.

Principala contracandidată a lui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaia, a exclus o anulare a mitingurilor sale de campanie, care atrag mulţimi nemaivăzute în Belarus. O astfel de adunare este prevăzută în această seară, la Minsk.

”Toate evenimentele noastre vor avea loc, iar măsurile de securitate vor fi consolidate cu detectoare de metal”, a anunţat ea. ”Responsabilitatea de a asigura securitatea îi revine statului”, a subliniat ea.

Ambasadorul rus la Minsk, scrie presa rusă, a fost convocat tot pentru azi, la ministerul belarus de Externe. Moscova nu a comentat aceste arestări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri