Caută
Close this search box.

Şantierul Centurii Capitalei e centru de relaxare pentru muncitori

După ani de așteptare în aglomerație pentru șoferi s-au reluat lucrările la Centura Capitalei însă muncitorii nu au prins deocamdată viteză. Miercuri, pe unul dintre cele mai așteptate tronsoane, am găsit doar câțiva, care mai mult se odihneau.

Nici în celelalte puncte aglomerate nu este activitate, recunosc și reprezentanții Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, care spun că așa e la început, mai greu.

Pe șantierul Centurii Capitalei, între DN2 și Autostrada Soarelui, muncitorii prezenți păreau plictisiți. Nici utilajul de forat adus pentru pilonii unui pasaj nu funcționa.

Bucata de 11 kilometri dintre DN2 și A2, una din cele mai aglomerate și importante, ar trebui să fie lărgită la două benzi până anul viitor, în iunie. Lucrările vor costa 50 de milioane de euro.

Contractul de execuție pentru DN2 A2 a fost semnat în martie. Lucrările trebuiau să pornească efectiv în mai, dar iată că suntem la începutul lunii iulie și pe șantier lucrurile nu se mișcă.

Am numărat 8 muncitori, dintre care 2 din Sudan, un sudor și un mecanic. Constructorul și cei de la CNAIR susțin că mai au niște detalii de pus la punct.

”Am început organizarea, aducem oameni, echipamente, șantier. Avem probleme cu autorizările pentru zonă”.

În șantier activitatea este minimă, trebuie să recunoaștem, dar harțogăraia de birou este destulă. S-au schimbat experți, s-au analizat alți experți.

Și constructorul pasajului din Berceni, așteptat de șoferii care sunt nevoiți să stea la cozile din zonă, ar trebui să înceapă în curând organizarea de șantier.

Pasajul de 35 de milioane de euro are termen de finalizare 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri