Caută
Close this search box.

Testele fals-pozitive: „Pacienți sănătoși pot fi internați eronat în spitale, de unde pot lua virusul”

coronavirus

Tot mai mulți medici intervin în scandalul testelor fals-pozitive și susțin că multe persoane pot fi internate eronat în spitale, unde se pot îmbolnăvi. Reprezentanții CFR au precizat marți că jucătorii echipei sunt sănătoși, iar testele inițiale au fost fals-pozitive.

„Procent de eroare recunoscut la teste! Și nu unul nesemnificativ! Atunci, dacă pentru externare este nevoie de două teste negative succesive, pentru confirmare de ce nu ar trebui tot două teste pozitive succesive, la 24 de ore interval? Nu așa ar fi corect?

Normal ar fi ca orice test pozitiv sa fie repetat dupa 24 de ore. La acelasi sau la alt laborator. Ar fi mult mai corect și mai putin costisitor. Si s-ar elimina marea majoritate a erorilor!

Monica Pop: „E risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si sa fie internat de sanatos!”
Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si sa fie internat de sanatos! Perfect pentru a se infecta in contact cu adevaratii pacienti!”, a precizat miercuri Monica Pop.

Reacția medicului vine după ce marți, Clubul CFR Cluj a transmis un comunicat de presă potrivit căruia toți cei 23 de jucători depistați inițial pozitivi cu noul coronavirus ar fi de fapt sănătoși, iar testele inițiale ar fi fost fals-pozitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri