Premierul României Ludovic Orban a spus pe șleau că procentul deficitului bugetar este unul îngrijorător, în plus punctează faptul că este nevoie de prudență în ceea ce privește ORICE creştere a cheltuielilor, mai ales legat de pandemie. Orban precizează că „nu am văzut până acum nicio ţară care să crească pensii şi salarii în această criză gravă sanitară care a generat o criză economică”.

Ludovic Orban explică și faptul că deficitul buget de anul acestea, 4,17% PIB, este cauzat în mare parte de criza economică provocată de pandemia de coronavirus, precum și de măsurile adoptate de stat în acest context.

Deficitul bugetar, îngrijorător: „Ne îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creştere a cheltuielilor”
„Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alţi ani. Nu numai România, toată lumea se confruntă cu o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică. Această criză economică a dus la închiderea multor activităţi şi a generat scăderea veniturilor pe care le obţine statul român din taxe, impozite şi alte venituri. Deficitul este în mare parte rezultatul acestei crize economice provocate de epidemie. Eu cred că toate măsurile pe care le-am luat sunt măsuri care vor genera efecte favorabile pe termen mediu şi lung, faptul că am lăsat lichiditatea în piaţă către companii, la cetăţeni, la companii, prin amânarea plăţii ratelor la bănci pe o perioadă de nouă luni de zile pentru a lăsa lichidităţi, creşterea vitezei de rambursare a TVA, suspendarea popririlor şi a executărilor silite, amânări în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor – toate aceste măsuri au fost luate ca să asigure lichiditate, să existe resurse financiare care se mişcă pe piaţă. Deficitul este un deficit îngrijorător, de care trebuie să ţinem cont şi care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creştere a cheltuielilor”, explică primul ministru.

312 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here