Caută
Close this search box.

Secţia Consulară a Ambasadei României la Washington şi-a suspendat activitatea din cauza coronavirusului

Covid-19

Ambasada României în SUA a informat marţi, într-un comunicat de presă, că activitatea Secţiei Consulare a Ambasadei României la Washington a fost suspendată începând cu data de 14 iulie, ca urmare a faptului că un membru al personalului ambasadei a fost testat pozitiv la COVID-19, iar programările stabilite pentru perioada următoare – prin intermediul www.econsulat.ro – au fost anulate.

Decizia a fost luată în scopul protejării cetăţenilor români faţă de riscul epidemiologic, fiind justificată de necesitatea de a evita eventualele circumstanţe de propagare a COVID-19 în rândul persoanelor care au nevoie de servicii consulare sau al celor care le prestează, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit sursei menţionate, în această perioadă, serviciile consulare, inclusiv cele de urgenţă, vor fi asigurate de celelalte oficii consulare ale României aflate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii: de la New York, Miami, Chicago şi Los Angeles.

Ministerul Afacerilor Externe român a informat luni într-un comunicat că un membru al personalului Ambasadei României la Washington a fost testat pozitiv cu COVID-19, starea de sănătate a persoanei fiind bună, aceasta aflându-se sub supraveghere medicală.

MAE român a precizat că au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi membrii de familie. Totodată, MAE a menţionat că, pentru perioada următoare, activitatea uzuală a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalţi membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanţare fizică şi autoizolare impuse de această situaţie, cu menţinerea activităţilor curente în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri