Caută
Close this search box.

Sorin Grindeanu către Iohannis: Amână alegerile pe termen nelimitat!

sorin grindeanu

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu, actual preşedinte al ANCOM, are o nouă ieşire politică. El îi solicită lui Iohannis, pe un ton imperativ, să amâne alegerile având în vedere explozia cazurilor de coronavirus.

„Hotărâţi-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare şi atunci gata cu alegerile, ori nu e aşa grav şi atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu “e doar puţin COVID şi putem face alegeri” nu există. Voi spune ceea ce este, în mod evident, în mintea oricărui roman, dar ceea ce politicienii nu au curajul să spună. Toate partidele politice, nu doar PNL şi PSD, îşi calibrează deja acţiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că priorităţile sunt altele. Criza sanitară e profundă şi, la fel de grav, se prefigurează şi o criză economică de proporţii.

E limpede că – şi toate informaţiile converg spre această idee – România va atinge un deficit uriaş, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiţii, priorităţile romanilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică.

Preşedintele României are obligaţia, ca lider responsabil ce se declară a fi, să îşi asume rolul constituţional şi să pună capăt acestei situaţii. Nu poţi să vorbeşti de infectări şi decese şi să susţii, în continuare, organizarea de alegeri. Rezolvaţi criza sanitară, rezolvaţi criză economică ce poate avea efecte extrem de periculoase şi o fi apoi timp şi pentru alegeri!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Primul scrutin electoral ar trebui să fie pe 27 septembrie, pentru alegerea primarilor, preşedinţilor de CJ şi a consilierilor municipali şi judeţeni.

Marcel Ciolacu a anunţat de mai multe ori că îşi doreşte ca Grindeanu să facă parte din echipă cu care să conducă PSD-ul. Grindeanu a evitat până acum un răspuns tranşant. El câştiga aproximativ 10.000 de euro pe lună ca preşedinte al ANCOM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri