Caută
Close this search box.

STUDIU Un român din 9 spune că nu cunoaște pe nimeni infectat cu virusul SARS CoV-2

Trei sferturi dintre români sunt foarte și destul de îngrijorați cu privire la situația generată de pandemia de COVID – 19 în România, iar 7 români din 10 se tem că s-ar putea și ei infecta cu coronavirus, arată datele unui sondaj IRES publicat marți. Doar 16 români dintr-o sută cunosc personal pe cineva care a fost infectat cu virusul SARS CoV-2, mai arată rezultatele sondajului. De teama coronavirusului, un sfert dintre români spun că și-au anulat vacanța din această vară.

Ce mai rezultă din sondaj:
Un român din 20 declară că s-a testat din proprie inițiativă pentru COVID -19, iar 6% spun că s-au testat la solicitarea autorităților, în vreme ce 7% s-au testat la solicitarea angajatorului.
Aproape 1 din 10 români (9%) a fost deja în vacanță, iar 13% urmează să plece în perioada următoare.
Aproape jumătate dintre români (48%) sunt mulțumiți măsurile luate de către Guvernul României pentru protejarea populației în pandemie, în timp de un român din 5 sunt foarte nemulțumiți cu privire la acest aspect.
Puțin peste un sfert (28%) dintre participanții la studiu susțin că sunt foarte și destul de mulțumiți de politica economică a Guvernului de la debutul pandemiei, în timp ce 6 din 10 români spun că sunt nemulțumiți.
Aproape jumătate dintre români susțin că se informează zilnic cu privire la evoluția epidemiei de COVID – 19 în România, iar televiziunea este canalul principal de informare cu privire la acest subiect pentru cei mai mulți dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri