Caută
Close this search box.

Tăriceanu crede că suma de 80 de miliarde de euro, atrasă de Iohannis, nu e spectaculoasă!

tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că Iohannis nu a obţinut nicio victorie la Bruxelles întrucât ” este recunoscut pentru marea calitate ca nu pune întrebări şi acceptă în final ce i se dă”. În plus, mai spune Tăriceanu, cele 80 de miliarde pentru România nu reprezintă o sumă spectaculoasă.

„Să înceapă carnavalul! Dl Iohannis ne-a anunţat că după lupte seculare care au durat 4 zile şi 4 nopţi, România a repurtat un mare succes la Bruxelles.

În primul rând, am mari semne de întrebare ca dl Iohannis a negociat ceva! Cu toţii ştim că dl Iohannis este doar un spectator la aceste negocieri şi că este recunoscut pentru marea calitate ca nu pune întrebări şi acceptă în final ce i se dă!

În al doilea rând, eu aş defini un succes cam aşa: îţi propui să obţii ceva, faci public ce vrei să obţii şi apoi compari ce ai obţinut cu ce ţi-ai propus! Ştie oare vreun roman ce şi-a propus dl Iohannis de la aceste negocieri? A venit dl Iohannis în fata Parlamentului să spună care este interesul României în aceste negocieri? A condus o şedinţă de guvern în care să se consulte cu membrii Cabinetului cu privire la ţintele pe care le urmăreşte?

În al treilea rând, din câte am reuşit să citesc printre rânduri în media internaţională (în cea românească deja a început fiesta şi ridicarea soclului pentru statuia lui KWI) rezultatele noastre nu sunt chiar atât de spectaculoase. Pentru o ţară care este acum a şasea ca mărime în UE alocarea este destul de modestă. Ca să nu mai spunem că toate aceste sume au destul de multe condiţionări şi aprobări suplimentare!

În consecinţă îl aşteptăm pe dl Iohannis în fata Parlamentului pentru a explica naţiunii ce şi-a propus România de la aceste negocieri, ce a obţinut şi mai ales ce este de făcut că aceşti bani să intre de-adevăratelea în economia românească şi să nu rămână doar în pliantele de propagandă ale PNL!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri