Caută
Close this search box.

Tăriceanu spune că nu mai suportă isteria care e întreţinută de guvernanţi

tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, solicită Guvernului să nu mai publice zilnic bilanţul cazurilor de coronavirus şi numărul de decese. El mai spune că pe lista decedaţilor ar fi incluse şi persoane care nu au murit de COVID-19.

„Nu mai pot suporta isteria întreţinută de guvernanţi în privinţa infectărilor cu coronavirus. Să fie clar, nu sunt dintre cei care contestă existenţa Covid-19, cum nu contest faptul că trecem printr-o situaţie dificilă. Sunt partizanul luării de măsuri active (purtarea măştii şi evitarea aglomeraţiilor) şi nu a celor care implică încălcări brutale ale drepturilor noastre. Însă aceasta panica întreţinută de guvernanţi pe banii noştri gâtuie economia şi ucide în fiecare zi sute de locuri de muncă! Viaţa nu va reveni la normal dacă momentul central al zilei se va concentra în continuare în jurul comunicatului de la ora 13.00 al Grupului de (Dez)Informare Strategică! Asta nu e viaţa! Ne transformaţi în nişte roboţi care se uită hipnotizaţi în ochii lui Kaa!

Vreţi să vorbim despre tragedii cu cărţile pe masă? Atunci faceţi public numărul persoanelor decedate din cauza altor afecţiuni decât coronavirus! Asta dacă aţi ţinut evidentă şi nu aţi trecut persoane decedate din alte motive la categoria Covid-19. Dacă ştim în fiecare secundă câţi concetăţeni au fost răpuşi de virus, atunci haideţi să ştim şi câţi au decedat de cancer, infarct, accidente vasculare sau alte boli! Abia atunci o să avem imaginea reală a tragediei pe care măsurile guvernului Orban le provoacă!

Deci, vă provoc: faceţi public în fiecare zi, în paralel cu numărul persoanele decedate din cauza coronavirus, numărul romanilor care îşi pierd vieţile din cauza spitalelor închise, din cauză că nu au acces la tratament! Şi atunci o să vedem cu toţii marea minciună!

Sau nu mai faceţi publică nici o cifră, aşa cum au hotărât şi britanicii! Lăsaţi-ne să revenim la viaţă! Încetaţi să transformaţi aritmetica celor infectaţi într-o loterie din care doar voi aveţi de câştigat!”, a scris Tăriceanu.

Regatul Unit a anunţat sâmbătă, 18 iulie, că întrerupe publicarea zilnică a numărului de decese după infectarea cu coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanţurile anterioare ar putea fi exagerate, informează Reuters.

Guvernul de la Londra a ordonat revizuirea modului de calcul al datelor, după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au susţinut că autoritatea sanitară din Anglia (Public Health England, PHE), care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate faţă de celelalte regiuni din Regatul Unit.

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între dată testării şi data decesului”, arata un mesaj publicat pe site-ul de internet al guvernului. „Au existat afirmaţii ca lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare”.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi. Guvernul britanic a susţinut însă că comparaţiile între state pot fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ministru sănătăţii, Matt Hancock, a ordonat revizuirea rapoartelor PHE privind epidemia de coronavirus, care includ şi decesele unor pacienţi vindecaţi de coronavirus care au murit ulterior „chiar şi de infarct sau călcaţi de autobuz după trei luni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri