Caută
Close this search box.

Tenismenul Nick Kyrgios a devenit responsabil. Îi critică pe jucătorii care neagă coronavirusul

Nick Kyrgios

Până acum două luni, australianul de origine greacă Nick Kyrgios era cel mai criticat tenismen profesionist: rupea rachete, își jignea adversarii, înjura publicul și arbitrii, nu-i păsa de reguli. Acum, talentatul Kyrgios s-a transformat rapid într-una dintre cei mai raționale voci din sportul global, criticându-i acerb pe tenismenii – vedetă care își pun colegii, familiile și fanii în pericol prin comportamentul iresponsabil din timpul pandemiei.

Kyrgios a început transformarea din jucător-problemă în personaj aplaudat de medici încă de la începutul pandemiei, când a chestionat încercările unor oficiali din circuitul profesionit de tenis (ATP) de a continua organizarea turneelor, în ciuda evidenței că sportul trebuia oprit.

A venit momentul fără precedent numit Adria Tour, când Novak Djokovic a organizat în Serbia și Croația un turneu la care au participat mai mulți tenismeni, dar și mii de spectatori care nu au respectat nici o regulă de prevenție (măști de protecție, distanțare fizică). Kyrgios a avertizat din primul moment că este o decizie profund greșită și și-a criticat dur atât colegii, cât și autoritățile care au permis desfășurarea turneului.

Australianul rebel a avut dreptate: patru tenismeni, familiile lor, antrenori și zeci de spectatori s-au infectat cu Covid-19. Nu doar turneul a fost problema, ci și participarea lui Djokovic & co la petreceri cu sute de oameni în club, în plină pandemie.

Nick Kyrgios nu s-a lăsat. A trecut la o altă țintă: Alexander Zverev, o tânără speranță a tenisului mondial. Germanul de origine rusă a fost filmat la o petrecere pe Riviera franceză, deși anunțase că va sta în izolare două săptămâni, ca urmare a participării la Adria Tour. Kyrgios l-a criticat dur pe Twitter, platforma pe care și-a dus războiul cu cei care au sfidat regulile în plină pandemie.

Ultima țintă a lui Kyrgios a fost Dominic Thiem, austriacul care i-a găsit circumstanțe atenuante lui Zverev și a spus că neamțul a avut ghinion că a fost filmat la petrecerea de pe Riviera. Thiem l-a criticat pe Kyrgios pentru pozițiile sale intransigente și i-a amintit de controversele din tenis în care a fost implicat.

Dar australianul a avut ultimul cuvând: ”Despre ce vorbești, despre greșeli precum ruperea rachetei, înjurături, meciuri slabe? Nici unul dintre voi nu are nivelul intelectual pentru a înțelege măcar ce se întâmplă. Vreau să vă fac responsabili. Doi dintre voi petreceți în timpul pandemiei. Oamenii mor, își pierd prietenii și rudele, iar Thiem apără o asemenea greșeală. Acești tipi sunt vârful sportului nostru”, a scris Kyrgios pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri