Persoanele care vor să se testeze pentru Covid-19 își vor putea preleva singure o probă de salivă, care apoi va trebui trimisă spre examinare într-un laborator certificat.

Lanțul de drogherii DM din Germania și Austria a anunțat că oferă spre vânzare teste de coronavirus pentru acasă, cu o precizie de 99%, potrivit krone.at.

Testele costă 119 euro și pot fi cumpărate doar online, din motive de securitate, precizează compania germană.

”Prin vânzările exclusiv online, dorim să împiedicăm persoanele infectate, suspectate sau rudele acestora, să intre în contact cu alte persoane”, subliniază directorul general al companiei, Harald Bauer.

Testele sunt produse de o companie din Salzburg și au o precizie de 99%, potrivit Pro TV.

Pentru testul de coronavirus este nevoie doar de un eșantion din salivă. Proba prelevată este apoi ”ambalată în siguranță” și trimisă în laborator.

”Probele de salivă pot fi prelevate fără erori. În acest moment, probele de salivă colectate sunt comparabile cu cele prelevate profesional și sunt mult mai plăcute”, a explicat medicul Daniel Wallerstorfer, directorul unui institut de analiză.

Potrivit companiei, clienții vor primi rezultatul testului în termen de cel mult trei zile. Rezultatele testelor pozitive trebuie raportate către autoritățile de sănătate,mai precizează DM.

339 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =