Caută
Close this search box.

Topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere este condus de Colegiul Naţional „Sfântul Sava”

Topul liceelor cu cea mai mare medie de admitere este condus de Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din București, cu 9,98 la mate-info.

Ultima medie de intrare la profilul matematică-informatică, la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti este de 9.98. Următorul liceul este Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, cu 9,90. Podiumul este completat de Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, din Craiova, cu 9,89, la profilul ştiinţele naturii.

La profilul filologie, Colegiul naţional “Gheorghe Lazăr” conduce cu media de 9,69, fiind urmat de Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, cu 9, 67.

Ministerul Educației a afișat vineri rezultatele repartizării computerizate la liceu. 348 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

În urma procedurii computerizate desfășurate astăzi, au fost repartizați 113.480 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică. Peste 8.500 de elevi nu au fost repartizaţi pentru că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, arată Ministerul Educației.

Potrivit calendarului de admitere anunţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidaţii trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile judeţene situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri