În urma adoptării cu majoritate de voturi a Pachetului Mobilitate în Parlamentul European, raportorii Henna Virkkunen, Ismail Ertug şi Kateřina Konečná au participat la o conferinţă de presă transmisă live, în care au evitat cu nonşalanţă răspunsurile la întrebările incomode puse de jurnaliştii est-europeni.

Întrebat ce se va întâmpla dacă rezultatul studiului de impact – în curs, în prezent, la Comisia Europeană, în legătură cu întoarcerea camionului în statul de înmatriculare la fiecare opt săptămâni – va fi negativ, Ismail Ertug a declarat că acest lucru nu este posibil.

Fără să vină cu o soluţie sau un răspuns concret la întrebarea punctuală primită (ce se va întâmpla în urma studiului?), Ertug a refuzat să recunoască faptul că Pachetul îi favorizează pe transportatorii occidentali şi îi discriminează pe cei estici.

Mai mult, a minimalizat poziţia ţărilor care se situează împotriva noii legislaţii, insistând că, în ansamblu, Pachetul ar avea ca obiectiv bunăstarea întregii Uniuni Europene.

502 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here