Caută
Close this search box.

Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt ciocnirilor dintre forţele de ordine şi manifestanţi împotriva rasismului

donald trump

Donald Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri, care continuă de mai multe săptămâni, între forţe de ordine şi manifestanţi împotriva rasismului, după ce Poliţia din Portland a preluat ştafeta de la agenţii federali trimişi de preşedinte în apărarea unui tribunal federal din centrul oraşului, relatează Reuters.

În cazul în care poliţiştii nu reuşesc să protejeze tribunalul, ”noi vom trimite Garda Naţională şi ne vom ocupa de asta”, a ameninţat joi şeful statului american.

”Ei vor munci azi şi probabil mâine pentru a curăţa acest stup de terorişti”, a apreciat într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, comandantul suprem.

Poliţia din Oregon a luat poziţie, joi seara, în apărarea tribunalului, care a devenit punctul central al confruntărilor nocturne între activişti şi agenţi federali trimişi de Trump la Portland, la o zi după ce guvernatoarea democrată a statului, Kate Brown, a anunţat un acord în vederearetragerii forţelor federale.

Donald Trump îi reproşează lui Kate Brown măsuri insuficiente în vederea controlării manifestanţilor care denunţă discriminări rasiste şi violenţa poliţiei, pe care i-a catalogat ”anarhişti şi agitatori” şi a subliniat că trupe federale rămân cu ochii în patru.

Brown i-a răspuns subliniind că voinţa lui Trump de a ”domina” manifestanţii din oraşele americane a eşuat la Portland, evocând astfel o declaraţi a preşedinteui republican dintr-un discurs pe care l-a susţinut la Casa Albă la începutul lui iunie, în timp ce poliţia trăgea cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea la Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri