Caută
Close this search box.

Ucraina: Toţi cei 20 de pasageri ai unui autobuz luaţi ostatici au fost eliberaţi

Update Toţi cei 20 de pasageri ai unui autobuz luaţi ostatici marţi de un bărbat înarmat la Luţk, în vestul Ucrainei, au fost eliberaţi, a anunţat poliţia ucraineană, relatează AFP.

”Toţi ostaticii au fost eliberaţi!”, a anunţat pe Facebook viceministrul de interne ucrainean, Anton Hratcenko. Autorul atacului s-a predat poliţiei, a precizat o sursă a poliţiei ucrainene.

Au fost eliberați trei din 20 de ostatici luați într-un autobuz și ținuți timp de câteva ore de un bărbat înarmat în Lutsk, vestul Ucrainei, a spus poliția ucraineană, potrivit AFP.

Primii trei ostatici – „o femeie în vârstă, o adolescentă și o tânără sunt liberi!”, A scris pe Facebook ministrul de interne al Ucrainei, Anton Guerashchenko.

Un bărbat a sechestrat un autobuz și a luat 20 de persoane aflate la bord ostatice în orașul Luțk din vestul Ucrainei, a anunțat marți poliția locală, relatează Reuters.

Bărbatul a amenințat că are explozibili asupra sa și este înarmat, a precizat poliția într-un comunicat, citat de Hotnews.ro.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a anunțat pe Facebook că „s-au auzit împușcături, iar autobuzul a fost avariat”.

Televiziunile au prezentat imagini cu străzile goale, păzite de oameni în uniformă militară, mașini de poliție și un transportor blindat.

„Sunt depuse toate eforturile pentru a rezolva situația fără victime. Țin cursul evenimentelor sub control personal ”, a spus Zelenskiy.

Fotografiile publicate pe social media arătau un mic autobuz parcat în mijlocul unei străzi goale. Două ferestre ale autobuzului sunt sparte, iar alte ferestre au fost acoperite.

Cererile bărbatului sunt încă necunoscute iar autoritățile au anunțat că au blocat accesul către centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri