Comisia Europeană a anunţat vineri că a rezervat, în numele celor 27 state membre, 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, aflat în pregătire la laboratorul francez Sanofi, relatează AFP.

Executivul european continuă şi discuţiile intensive cu alţi fabricanţi de vaccinuri, a precizat acesta într-un comunicat.

Potrivit Bruxellesului, „contractul avut în vedere cu Sanofi ar furniza tuturor statelor membre o opţiune pentru cumpărarea vaccinului”.

Discuţiile între Comisie şi laborator au permis instituirea unui cadru pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, dacă un vaccin „sigur şi eficient” este dezvoltat.

„Deşi nu ştim astăzi ce vaccin va fi cel mai eficient în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, bazate pe diferite tipuri de tehnologii. Asta ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficient împotriva virusului”, a explicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu câteva ore înainte de anunţul european, Sanofi şi laboratorul britanic GSK au anunţat că vor primi până la 2,1 miliarde de dolari din partea SUA pentru dezvoltarea potenţialului lor vaccin anti-COVID-19, după ce au fost selecţionaţi pentru a le furniza 100 de milioane de doze americanilor.

181 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =