Caută
Close this search box.

UE se cutremură. După BREXIT, încă unul din marile state europene își pregătește IEȘIREA!

Inspirat de exemplul Marii Britanii şi cu ferma convingere că doar un stat suveran poate combate cu adevărat criza economică, liderul unui nou partid ce va fi lansat săptămâna aceasta are un plan extrem de precis: să îşi scoată ţara din Uniunea Europeană!

Senatorul italian Gianluigi Paragone (în foto), binecunoscut în peninsulă şi drept fost prezentator tv, îşi va anunţa în această săptămână lansarea noului său partid. Scopul declarat este scoaterea Italiei din Uniunea Europeană, pe fondul existenţei unor sentimente anti-Bruxelles într-o ţară care se zbate să îşi relanseze economia afectată de pandemie.

Gianluigi Paragone s-a întâlnit, deja, în Londra cu Nigel Farage, considerat „arhitectul” Brexit, înaintea anunţului de săptămâna aceasta privind fondarea partidului „Italexit”.

Senatorul italian declară: „Nu mai putem fi șantajați de către țări care jignesc marele prestigiu al Italiei”. Mai mult, el afirmă că doar „un stat cu adevărat suveran”, ca Marea Britanie, poate combate criza economică provocată de pandemie.

Doar 39% din italieni ar mai avea încredere în Uniunea Europeană, arată un sondaj realizat în luna mai
Antipatia italienilor faţă de Bruxelles a crescut în ultimii ani, însă nu are deocamdată un “cămin” politic şi tocmai pe asta mizează Paragone prin înfiinţarea noului său partid, scrie hotnews.ro.

Senatorul a părăsit partidul antisistem Mișcarea Cinci Stele la puțin timp după ce aceasta a format guvernul cu Partidul Democrat, proeuropean, în 2019, formațiunea moderându-și atitudinea critică față de Bruxelles. Chiar și Liga Nordului condusă de Matteo Salvini, principala voce a euroscepticilor italieni până nu demult, și-a înmuiat tonul împotriva Bruxelles-ului și a monedei euro, într-o tentativă de a câștiga mai multă credibilitate.

Un sondaj Eurobarometru din 1998 arăta că 69% din italieni susțineau apartenența la UE, procent care a crescut în 2002, după adoptarea monedei euro, la 79%, Italia fiind a doua cea mai pro Uniune țară după Luxemburg la momentul respectiv. Însă un sondaj realizat de firma SWG la sfârșitul lunii mai arăta că doar 39% din italieni declarau că mai au încredere în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri