E stare de alertă, după ce mai multe reguli de siguranță au fost încălcate, între acestea nepurtarea măștii de protecție. În acest context, autoritățile au luat măsuri drastice. Plajele s-au închis, amenzile au crescut, iar localurile nu mai funcționează.

Din fericire pentru noi, totul s-a întâmplat în Miami (Statele Unite ale Americii / Florida) unde autoritățile au înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele împotriva COVID-19. De asemenea, mai multe plaje se închid tocmai în weekendul în care se serbează Ziua Independenței (4 iulie). Iar cei care nu vor purta masca de protecție trebuie să se aștepte la amenzi usturătoare.

Francis Suárez, primarul din Miami, a decretat luni o măsură de urgenţă ce prevede închiderea localurilor timp de zece zile după încălcarea normelor sanitare în vigoare, precum respectarea distanţei sociale şi utilizarea măştilor de protecţie, timp de 15 zile după a doua abatere şi de 30 de zile la cea de-a treia abatere, notează Agerpres, citat de gandul.ro.

Mai mult, oraşul Miami Beach, care face parte din districtul Miami-Dade, a impus amenzi de până la 50 de dolari pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanţei între persoane.

Alte zone care aparţin de districtul Miami-Dade, Broward, Palm Beach şi Monroe, riverane la Golful Floridei, au fost nevoite să anunţe închiderea plajelor în weekend, când americanii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Independenţei. Toate aceste măsuri au fost luate ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here