Spitalul Judeţean Ilfov este golit de urgenţă, pentru a face loc pacienţilor bolnavi de coronavirus. Acesta este un spital mare şi multe cazuri COVID din ţară ajung la Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii încearcă să găsească soluţii pentru numărul de pacienţi din ce în ce mai mare cu COVID-19 care sunt aduşi în Capitală, pentru că la Bucureşti este cea mai mare presiune pe sistemul medical în acest moment.

Spitalul Ilfov, din sectorul 3, devine unitate COVID
În Capitală, sunt transporate cazurile cele mai grave şi tot aici sunt aduşi cei mai mulţi bolnavi din judeţele ţării.

Spitalul Judeţean Ilfov, din sectorul 3 al Capitalei, ar fi fost găsit ca o soluţie în acest moment de Ministerul Sănătăţii pentru astfel de cazuri, pentru că este un spital mare, de 600 de locuri care ar urma să devină, în curând, spital-COVID.

Spitalul, golit de bolnavi
Autorităţile au început deja să golească spitalul de pacienţi, însă acum trebuie să găsească soluţii pentru aceşti bolnavi care au nevoie şi ei de tratamentul corespunzător.

Miercuri, în România, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, un record negativ pentru ţara noastră.

„Spitalul Județean Ilfov se transformă în spital suport pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Ieri seară am avut această discuție cu ministrul Nelu Tătaru. Din păcate, în ultimii opt ani, relațiile dintre noi și minister nu au fost încurajatoare. Și nici nu am fost sprijiniți în proiectele nostre.

Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie pe langă profesionalism și suport material și de multă solidaritate. Alegerea Spitalului Județean Ilfov ca spital suport COVID este dovada calității oamenilor care muncesc aici, a profesonalismului lor, dar și a faptului că investițiile pe care le-am făcut, au dat rezultate.

Petrache: Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov
Azi, înainte de toate, e nevoie de foarte multă solidaritate și eu, împreună cu colegii mei, punem pe primul loc oamenii. Pacienții. Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov, oricare dintre noi poate fi pus în situația de a lupta cu boala.

Nu rămâne decât să ne protejăm cât putem și să avem încredere în medici. Le mulțumesc tuturor cadrelor medicale pentru implicarea lor în aceste momente delicate, în care atât ei, cât și noi toți, cetățenii, trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate.

Le mulțumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut și pentru cel va urma.

Sper că de data asta, ministerul va oferi tot ce e necesar pentru spital.

Să avem sănătate!”, a scris președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, joi, pe pagina sa de Facebook.

232 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =