Caută
Close this search box.

Un tânăr infectat voit a murit: „Am făcut o greșeală, am crezut că virusul e o păcăleală”

Un american în vârstă de 30 de ani a murit, în acest week-end, după ce s-a infectat cu Covid-19, la o petrecere special organizată pentru transmiterea virusului (Covid Party), la care participă sute de oameni în SUA, pentru a demonstra că virusul nu există, anunţă The Guardian.

”Chiar înainte să moară, s-a uitat la asistentă şi a spus ‘Cred că am făcut o greşeală, am crezut că virusul e o păcăleală, dar nu e’”, a declarat directorul medical al spitalului din San Antonio.

”Nu vreau să fiu alarmistă, doar vreau să împărtăşesc câteva exemple din viaţa reală pentru a-i lămuri pe oameni că virusul este foarte serios şi se poate răspândi uşor”, a mai spus medicul american.

”Covid Party” sunt organizate de cetăţeni diagnosticaţi cu coronavirus pentru a vedea dacă virusul e real şi dacă îl pot transmite celor sănătoşi.

Şefa spitalului din Texas a anunţat că în San Antonio a crescut exponenţial rata infectărilor, iar câţiva dintre pacienţii cu vârste între 20 şi 30 de ani sunt internaţi în stare critică.

Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, au înregistrat duminică 59.747 de noi contaminări şi 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, conform bilanţului zilnic al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 3.301.820, iar numărul deceselor, la 135.171, conform acestei universităţi din Baltimore.

Sâmbătă, numărul de noi infecţii în SUA a atins un record de 66.528 de cazuri în 24 de ore.

Înmulţirea semnificativă a cazurilor în ultimele săptămâni i-a determinat pe guvernatorii unor state să renunţe momentan la eforturile de redeschidere a economiei, iar unii dintre ei acceptă acum purtatul măştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri