Un muncitor în vârstă de 20 de ani a decedat, sâmbătă, după ce a fost prins sub un mal de pământ, alături de alţi doi colegi, în timp ce făceau lucrări la o reţea de canalizare în localitatea Braniştea din judeţul Dâmboviţa.

„În pofida tuturor eforturilor făcute de salvatori, din nefericire, cea de-a treia victimă – bărbatul de 20 ani, care încă de la începutul operaţiunii de salvare nu prezenta semne vitale, fiind acoperită aproape în totalitate de pământ” nu a supravieţuit, precizează ISU Dâmboviţa.

În jurul orei 13.00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitaţi în localitatea Braniştea pentru salvarea a trei tineri de 26, 20 şi 16 ani, prinşi sub un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la o reţea de canalizare.

Pentru extragerea acestora, pompierii au intervenit cu trei echipaje de descarcerare, două containere multirisc.De asemenea, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la faţa locului au fost prezente trei ambulanţe ale SAJ Dâmboviţa şi un elicopter SMURD.

„A fost o operaţiune dificilă, care s-a desfăşurat contracronometru, timp de aproape trei ore, condusă de comandantul Detaşamentului de pompieri Titu şi coordonată de inspectorul şef al ISU ‘Basarab I’ Dâmboviţa”, arată sursa citată de Agerpres.

Două dintre victime (băiatul de 16 ani şi bărbatul de 26 ani), care prezentau semne vitale, au fost extrase de pompieri şi predate echipajelor medicale SAJ şi SMURD, care le-au acordat asistenţă medicală la faţa locului. Cei doi tineri au fost transportaţi la spitale din capitală, unul cu o ambulanţă SAJ şi unul cu elicopterul SMURD.

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =