Caută
Close this search box.

Vama Kulata – Promachonas, supraaglomerată, a fost temporar închisă

Vama Kulata - Promachonas

Mai mulţi turişti români ajunşi la intrarea în Grecia spun că Vama Kulata – Promachonas a fost închisă temporar.

Şedinţa extraordinară a guvernului elen s-a încheiat puţin după ora 15.00. Autorităţile s-au arătat îngrijorate de ultimele cifre referitoare la cazurile de COVID-19, dar au decis că nu se impun deocamdată măsuri restrictive suplimentare, relatează skai.gr, via Ziare.com.

Turiştii români aflaţi la coadă, la Vama Kulata – Promachonas, spun că vameşii au început din nou să permită accesul maşinilor în Grecia.

„Am ajuns acum 30 minute la Kulata, în coada de maşini care este oprită cu 3 kilometri înainte de graniţă. Între timp, a venit un domn poliţist şi ne-a spus că vamă este închisă deoarece vameşii greci aşteaptă noile măsuri care vor fi anunţate de către autorităţi”, a scris un român, în jurul orei 13.30, pe grupul de Facebook Forum Grecia.

În acest timp, presa elenă anunţa că prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a convocat o şedinţă extraordinară în jurul orei 13.00, la care participau miniştri şi responsabili cu gestionarea pandemiei de COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului Greciei, întrebat dacă autorităţile iau un calcul extinderea măsurilor de carantină sau închiderea unor zone ale ţării, a spus că „luăm în calcul orice variantă pentru a stăpâni răspândirea bolii”.

Autorităţile elene se arată îngrijorate de înmulţirea cazurilor noi în oraşele Atena şi Salonic şi pun evoluţia negativă pe seama faptului că localnicii nu se protejează, în condiţiile tot mai deselor adunări publice cu număr ridicat de participanţi.

Grecia a înregistrat miercuri, 29 iulie, 57 de cazuri noi de COVID-19. Nici o persoană nu a decedat în intervalul celor 24 de ore aferente raportării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri