Caută
Close this search box.

Vama Kulata: Românii stau ore întregi la coadă pentru a putea intra în Grecia

Românii care merg în Grecia cu mașina au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată din cauza aglomerației.

MAE i-a avertizat miercuri pe românii care merg în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene – Kulata-Promachonas. Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic, prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

Sursă foto Facebook / Andreescu Bg Laurentiu / Forum Thassos

Ziarul bulgar Standard scrie că, joi dimineață, este o coadă de kilometri la intrarea spre teritoriul elen, coloana de tiruri având aproape 5 kilometri.

Autoritățile bulgare se așteaptă ca în următoarele zile aglomerația să devină și mai mare, în condițiile în care începe weekendul, potrivit presei bulgare.

La intrarea în Republica Elenă, străinii sunt obligați să prezinte fie codul QR, fie mesajul de confirmare primit, după completarea unul formular online pus la dispoziție de autoritățile din Grecia.

Testările se fac aleatoriu, persoana supusă testului fiind obligată să aștepte 24 de ore la adresa declarată în formular, rezultatul testului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri