Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu ar putea deveni preşedintele Consiliului Naţional PSD

vasile dîncu

Sociologul clujean Vasile Dîncu ar urma să fie numit în fruntea Consiliului Național al PSD, în cadrul ședinței Comitetului executiv de joi – au informat surse din cadrul partidului. Ar exista în continuare voci care se opun numirii lui Dîncu – inforează aceleași surse – motiv pentru care decizia lui Marcel Ciolacu nu e definitivată în acest moment.

Conform informațiilor G4Media, Dîncu și-ar fi asumat o serie de măsuri pentru revigorarea unor organizații locale de partid, printre care și cea a PSD Cluj, în cazul în care va prelua conducerea Consiliului Național.

Reamintim că informația privind readucerea lui Vasile Dîncu în structura de conducere a PSD este vehiculată încă din primăvara acestui an. De altfel, Dîncu a confirmat în mai multe rânduri că a fost invitat să revină în echipa de conducere a PSD, alături de Ciolacu, și că ar fi dispus să o facă, „pentru că PSD are nevoie să fie reformat”.

„După alegerile prezidențiale din 2019 am fost invitat de către președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și de secretarul general, Paul Stănescu, să particip cu ceea ce pot eu la un grup de reflecție pentru reformarea partidului și chiar pentru a participa la contrucția viitoare a unei echipe de conducere a partidului. (…) Încă reflectez asupra unei posibile candidaturi. Dar, dincolo de acestea, cred că trebuie ca intelectualii de stânga să fie alături de conducerea interimară a PSD pentru a gândi viitorul partidului și al stângii. Cred că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, la care se adaugă Sorin Grindeanu și Gabriela Firea, au o misiune foarte dificilă în a gestiona o criză internă, în a schimba din mers lucrurile, în a reorganiza partidul după ce interimatul a devenit o adevărată instituție în ultimii trei ani; pe de altă parte trebuie și să reziste unui asalt din partea puterii. Cei care pornesc lupte interne pentru a păstra un anumit monopol vor trebui limitați în acțiunea lor de către oamenii responsabili din PSD”, comenta Dîncu, în februarie 2020, pentru publicația transilvaniareporter.ro, pe care o patronează.

Vasile Dîncu s-a reînscris în PSD în 2019, în cadrul organizației din județul Bistrița Năsăud, de unde a și plecat oficial propunerea pentru ca el să preia șefia Consiliului Național, având susținrea mai multor organizații din Ardeal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri