Caută
Close this search box.

Vești catastrofale pentru România! Există riscul de a intra pe lista neagră din cauza Covid-19? Ultimele informații

coronavirus

O informație de ultimul moment indică că România este monitorizată atent, alături de Croația, Bulgaria și Serbia. Cotidianul La Repubblica a scris că există posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Italia.

Cutremur pentru România din cauza Covid-19! Se vorbește inclusiv de posibilitatea de a intra pe lista neagră.

O analiză făcută de Il Giornale și preluat de Rador analizează cazul Italiei și susține că după trei luni de lockdown și sacrificii uriașe, acestă țară a reușit să aplatizeze curba epidemiologică a coronavirusului. Cu toate acestea, experții și-au frânat în mod repetat entuziasmul, conștienți de faptul că un posibil al doilea val ar putea anula toate eforturile depuse. Italia riscă să importe Covid din străinătate. Şi mai direct, există trei fronturi fierbinți care trebuie ținute sub control: zona balcanică, Asia de Sud-Est și Mediterana.

În timp ce în Italia, Spania și Franța situația revine încetul cu încetul sub control, în Balcani, curba epidemiologică a izbucnit. Un al doilea val clasic a lovit în întregime zona balcanică, inclusiv în acele state în care coronavirusul era în remisiune.

Potrivit ultimelor date, Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia. Cotidianul La Repubblica a scris că există posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Italia.

Măsura va fi însă una extrem de dificlă de luat, deoarece o inițiativă luată exclusiv de Italia ar putea crea tensiuni cu Bruxelles-ul. Nu este însă exclus ca italienii să interzică intrarea în țară a cetăţenilor care provin din țările balcanice și ar impune carantinarea obligatorie a tuturor italienilor care se întorc din noile locuri în pericol.

„Acestea sunt motivele pentru care riscul ca Italia să retrăiască un nou coșmar, nu este atât de îndepărtat”, mai scrie Il Giornale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri