Caută
Close this search box.

VIDEO Cum arată şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda, după cinci ani de lucrări

video

Două loturi din autostrada A10, în lungime de aproximativ 41 de kilometri, între Sebeş şi Aiud, sunt încă în discuţie, în ceea ce priveşte posibilitatea deschiderii circulaţiei. Ordinele de începere a lucrărilor au fost emise în decembrie 2014.

Sunt contruite de un antreprenor italian (Impresa Pizzarotti, pe lotul 1) şi unul grec (AKTOR, pe lotul 2) şi ar fi trebuit finalizate de cel puţin doi ani. Loturile 3 şi 4 au fost date în circulaţie în 2018. Gradul de execuţie este de peste 85%, în cazul primului lot, în lungime de 17 km, respectiv de aproape 70%, în cazul celui de-al doilea, care are puţin peste 24 de km.

Recent, unul dintre ultimele obstacole din calea finalizării lotului 1 a fost îndepărtat. După şase zile de lucru intensiv, echipele SC Electromontaj SA Bucureşti au reuşit să finalizeze lucrările de relocare ale LEA 110kV din culoarul autostrăzii. Astfel, pe lotul 1, au fost montaƫi ultimii doi stâlpi ai noii reƫele şi conductoarele electrice, fiind demontata vechea linie care împiedică executarea pasajului peste calea ferată de la nodul rutier Alba Iulia Nord.

În paralel, pe lotul 2, au fost montaƫi aproape toƫi stâlpii noii reƫele de înaltă tensiune şi conductoarele electrice, astfel că şi în zona podului CFR din apropierea Gării Teiuş se pot realiza în continuare fără probleme lucrările la pasajul peste calea ferată. Practic, în zona Teiuş mai trebuie montat doar un stâlp nou

Tot pe lotul 1, antreprenorul lucrărilor a început lucrările de hidroizolare a podului ce traversează râul Mureş, între localitatea Oarda de Sus şi nodul rutier Alba Iulia Sud. Finalizarea podului este eseniţală pentru o eventuală deschidere, chiar parţială, a circulaţiei rutiere, până la finalul anului.


Se discută despre o deschidere a circulaţiei de la Sebeş până la nodul rutier Alba Iulia Sud, dar există şi posibilitatea finalizării nodului Alba Iulia Nord, astfel încât să se poată circula până la ieşire din oraş spre Turda. La Sebeş chiar dacă nodul rutier nu va fi finalizat, legătura A10 cu DN1 şi implicit cu A1 s-ar face prin sensurile giratorii existente la Lancram. Specialiştii susţin că sunt şanse mici, totuşi, că lotul 1 să fie gata, integral, în 2020, în timp ce despre lotul 2 se discută doar în termeni de finalizare, cu trimitere în a doua jumătate a anului 2021.

La ultima vizita a ministrului Lucian Bode, în luna iunie, s-a dat ca termen de finalizare a lucrărilor, pe ambele loturi, luna noiembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri