Caută
Close this search box.

VIDEO Ludovic Orban, optimist la Senat: Am încredere că azi vom avea legea carantinării

Cabinetul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că le-a transmis senatorilor jurişti că este foarte important ca proiectul legii carantinării şi izolării să fie adoptat în cursul zilei de joi, pentru a exista toate pârghiile privitoare la combaterea pandemiei.

„Am ţinut să particip personal la dezbaterea din Comisia juridică de la Senat. Le-am transmis mesajul pe care am vrut să le transmit şi anume că este foarte important ca această lege să fie adoptată. Sper ca în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare şi ulterior să fie promulgată de preşedintele României”, a declarat premierul la Senat.

Orban s-a declarat mulţumit de forma actuală, chiar dacă mai există puncte de vedere care nu coincid cu textul iniţial.

„Sigur, legea a fost modificată faţă de proiectul de lege pe care l-am depus, sigur că sunt puncte de vedere care nu coincid în totalitate. Forma din acest moment este totuşi o formă care ne permite să acţionăm eficient împotriva răspândirii virusului şi pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Am încredere că în cursul zilei de astăzi să avem legea care să ne permită să luăm cele mai bune decizii şi să avem la dispoziţie toate pârghiile pe care le au toate guvernele europene privitoare la combaterea pandemiei”, a arătat premierul, preluat de Agerpres.

Şedinţa Senatului, programată să înceapă joi, la ora 12,00, a fost suspendată până la definitivarea proiectului privind carantinarea şi izolarea în Comisia juridică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri