Caută
Close this search box.

VIDEO Marcel Ciolacu îl acuză în față pe Orban: Corupția a ajuns pe masa Guvernului

Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie apărătorul sănătăţii românilor pe timpul pandemiei, dar a fost interesat „doar de bani” şi a reprezentat doar interesele „marelui stomac liberal” pe care l-a ”hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie, în dispreţul legii”.

„Domnule prim-ministru, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: guvernaţi, nu mai furaţi! Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat pur şi simplu suferinţa românilor, aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-aţi hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitaţie în dispreţul legii şi al bunului simţ. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. Este suficient să deschideţi orice ziar sau post tv, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA, o să găsiţi suficiente exemple care ar putea să vă trimită prietenii politici cel puţin 100 de ani la puşcărie”, a spus Ciolacu, la „Ora prim-ministrului”, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, imediat după ce s-a instalat starea de urgenţă, „toată România a aflat cu uimire că o bucătăreasă din Giurgiu, care deţinea o afacere cu spirtoase, urma să umple ţara cu măşti”.

„Nu a contat că până şi medicilor din linia întâi le-aţi dat echipamente proaste. Nu a mai contat nimic, nici măcar faptul că oamenii nevoiaşi nu au nici acum măşti. Mişcarea infracţională a PNL trebuia să funcţioneze, banul trebuia să circule din bugetul de stat în buzunarele prietenilor dumneavoastră. Domnule prim-ministru, corupţia a ajuns pe masa Guvernului pe care îl conduceţi, iar astăzi trebuie să daţi explicaţii. Românii trebuie să ştie ce legătură aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-au lăudat constant pe directorul de la Unifarm pentru transparenţă. Acum nu îl mai cunoaşteţi? (…) Aţi schimbat chiar şi directori de spitale şi aţi pus chelneri cu şcoala vieţii şi patroni de pompe funebre dispuşi să facă aceste contracte dubioase. Domnule Orban, toată lumea ştie că patroana firmei implicate în afacerea anchetată de DNA este omul dumneavoastră de încredere. (…) Vă asigur că în Comisia de anchetă din Parlament vor fi scoase la lumina toate ticăloşiile pe care le-aţi făcut în pandemie, toate vor ajunge la Parchet. (…) Preşedintele Iohannis este la fel de vinovat ca cel pe care l-a impus în fruntea Guvernului. PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Cine nu votează moţiunea înseamnă că susţine hoţia şi este părtaş la jaful PNL”, a mai spus Ciolacu.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri