Caută
Close this search box.

VIDEO Nicușor Dan spune că Termoenergetică este una din bombele cu ceas ale administrației Firea – PSD

nicusor-dan

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, că Termoenergetica „este o bombă cu ceas a administraţiei Firea”, compania având datorii de 100 de milioane de euro şi aflându-se, practic, în insolvenţă.

În şedinţa Consiliului General de miercuri urmează să se dezbată fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica, care ar fi planificată pentru a ascunde bilanţurile financiare ale acestor două companii.

Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. După ce a falimentat RADET-ul, pe care l-a lăsat cu o datorie de un miliard de euro, datoria curentă a Termoenergetica este de 100 de milioane de euro şi această companie este, practic, în insolvenţă. Administraţia PSD-Firea a avut la dispoziţie 180 de milioane de euro bani europeni pe care n-au fost în stare să-i ia în patru ani„, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Pierderile din reţeaua de termoficare sunt de un milion de gigacalorii pe reţeaua principală şi 430.000 de gigacalorii pe reţeaua secundară – în total 1,4 milioane de gigacalorii – echivalentul necesarului de încălzire într-un an pentru Sectoarele 1 şi 2.

„Am ajuns în această situaţie deoarece investiţiile au fost derizorii: 2017 – 6 milioane de lei, 2018 – 9 milioane de lei, 2019 – 13 milioane de lei, adică o medie de 10 milioane de lei pe an, în condiţiile în care avem nevoie de investiţii de 5 miliarde de lei – asta înseamnă că, în ritmul actual, administraţia Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani”, a spus Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri