Caută
Close this search box.

VIDEO. Părintele Calistrat, sfaturi anti-COVID: „Dimineaţa, la prânz şi seara, după ce luăm aghiasma şi anafora, clătim gura cu ţuica”

părintele calistrat

Părintele de la mănăstirea Vlădiceni din Iaşi, Calistrat Chifan, oferă sfaturi despre cum pot enoriașii și cetăţenii în general să se păzească de coronavirus şi, în acelaşi timp, să se menţină aproape de credinţă. Călugărul îşi învaţă enoriaşii mai mulţi paşi simpli pentru a se feri de infecţia cu virusul care a infectat aproximativ 50.000 de români.

Părintele de la Mănăstirea Vlădiceni este invitat periodic la o emisiune locală, care este difuzată atât pe canalul de Youtube al părintelui, cât şi pe cel de Facebook. În cadrul acestei emisiuni părintele a susţinut că dacă e să te întâlneşti cu virusul, îl găseşti, dacă nu, nu îl găseşti.

„Noi ne protejăm cu mască, dar dacă virusul este de ordinul nanometrilor, deci nu se vede cu ochiul liber, e o particulă minusculă care circulă şi care este împrăştiată prin respiraţie, prin strănut, prin curentul de vânt. Întrebarea este: dacă ochiul este umed, ea nu s-ar putea lipi de ochi? Dacă ia contact cu urechea nu tot poate să intre? Deci când este să te întâlneşti cu virusul sau ai cartea lui de vizită, îl găseşti. Dacă nu este să ne întâlneşti, nu este să te întâlneşti”, a spus părintele.

De asemenea, părintele a declarat cum recomandă enoriaşilor săi să se protejeze de coronavirus printr-o rutină zilnică pe bază de alcool. Acesta le recomandă băbuţelor sale ca în fiecare dimineaţă, prânz şi seară, să facă gargară cu apă caldă cu sare, iar după ce au luat aghiasma şi anafora să bea o gură de ţuică.

„Sunt şi eu precaut, dar am altă părere despre problema bolii. Am văzut foarte mulţi oameni care au intrat într-o panică nebună. Efectiv au devenit isterici. Nu vin la biserică, nu se împărtăşesc, nu mă spovedesc, nu am curajul să ies din casă. Pe toate băbuţele mele le-am învăţat nişte măsuri de igienă foarte simple: În fiecare dimineaţă, prânz şi seară, să facă gargară cu apă caldă cu sare, ca să se cureţe zona bucală, pentru că sarea e cel mai bun dezinfectant bătrânesc de când e pământul. După aceea, o gură de ţuicuţă după ce ai luat aghiasmă şi anaforă, pentru că alcoolul este un bun dezinfectant. După aceea, mai avem o pastilă foarte simplă, decaseptul cu albastru de metil”, spune el.

Părintele este considerat un influencer în mediul online, având aproape 600.000 de urmăritori pe contul personal de Facebook, dar şi aproape 82.000 de subscribers pe YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri