Vacanțele pe litoralul spaniol sunt pentru mulți turiști o sursă de stres și mai puțin de relaxare. Accesul la plajă și distracții e dificil, iar restricțiile sunt din ce în ce mai multe. În unele stațiuni oamenii se programează sau sunt nevoiți să stea la rând pentru a se bucura de mare și soare.

Corespondentul TVR a mers într-una dintre cele mai cunoscute stațiuni, pentru a vedea cât de greu este să prinzi un loc pe nisip.

Benidorm este cunoscut și ca Manhattanul Spaniei, datorită clădirilor înalte care se ridică pe malul Mediteranei. Este o stațiune populară atât pentru frumusețea plajelor cât și pentru distracțiile nocturne. Anul acesta însă, vacantele turiștilor sunt sub semnul restricțiilor.

Geanina Luiza Vasilică, localnic din Benidorm: „Copiii au dreptul să se joace pe malul marii doar până la vârstă de 10 ani. Dacă ai doi copii, unul de 9 și altul de 10, unul se uită, celălalt se joacă”.

Plajele au fost împărțite în parcele de aproximativ 16 metri pătrați, pentru a se putea menține distanta de siguranță, însă nu întotdeauna se întâmplă acest lucru.

Accesul la plajă a fost îngreunat din cauza programărilor. Mulți au renunțat să mai intre pe platforma online fiindcă nu funcționează întotdeauna, așa că vin personal să se înregistreze.

Pe una din plajele din Benidorm oamenii așteaptă și jumătate de oră la rând, în soare, pentru a-și putea rezerva o parcelă la plajă și pentru a putea afla măsurile de siguranță odată ce au intrat pe nisip.

Turiștii se plâng însă că măsurile de siguranță îi fac să-și petreacă vacanța mai mult în camera de hotel. În multe stațiuni din Spania a fost restricționat și accesul în localuri, iar cluburile de noapte au fost închise din cauza focarelor de coronavirus.

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =