Caută
Close this search box.

VIDEO România este angajată puternic în aprofundarea Parteneriatului cu Franţa, declară președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, marţi, angajamentul puternic al României pentru aprofundarea Parteneriatului cu Franţa.

Clădite pe o istorie comună, pe afinităţi culturale şi un profund ataşament faţă de limba franceză, relaţiile româno-franceze au cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani. Ele sunt stimulate de Parteneriatul strategic dintre ţările noastre. Împreună cu preşedintele Emmanuel Macron am consolidat acest Parteneriat prin semnarea la Paris, în noiembrie 2018, a Declaraţiei Politice dintre cele două ţări. Doresc să exprim, din nou, cu acest prilej, angajamentul puternic al României şi al meu personal pentru continuarea aprofundării acestui Parteneriat, pentru consolidarea dimensiunii sale strategice, precum şi pentru identificarea de noi oportunităţi de cooperare pe plan bilateral şi în dialogul nostru la nivelul Uniunii Europene„, a spus Iohannis, la recepţia organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei.

Potrivit Agerpres, şeful statului a amintit de sezonul cultural România-Franţa, arătând că „extraordinara efervescenţă creativă trebuie valorificată prin noi proiecte de succes între ţările noastre, care să demonstreze elocvent că Europa culturii şi a ideilor reprezintă mai mult decât un simplu deziderat”.

Preşedintele Iohannis a vorbit şi despre comunitatea românească din Franţa şi cea franceză din România, subliniind că sunt foarte active şi reprezintă „o punte cu atât mai solidă în acest an, în care omenirea se confruntă cu cea mai mare pandemie din ultima sută de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri