Update Două persoane care protestau marţi în Piaţa Victoriei au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine.

„Doi participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare. Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise”, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente.

Marți după amiaza au avut loc violențe în fața Guvernului, unde un protestatar a fost încătusat.

Circa o sută de persoane s-au strâns din nou marți în Piața Victoriei pentru a protesta față de legea carantinei. O altercație a avut loc între protestatari și forțele de ordine, care s-a soldat cu încătușarea unui bărbat. ”Ori murim noi, ori ei”, a strigat bărbatul încătusat, care potrivit Jandarmeriei, a refuzat să se legitimeze.

Protestatarii au bannere cu mesajul „Nu ne temem de bau-bau. Covid sau gripă?” și strigă ”Jos dictatura”.

Oamenii au pornit într-un marș pentru a protesta față de restricțiile luate pentru a diminua pandemia de coronavirus.

289 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =