Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru a anunţat de când vor fi mărite alocaţiile. Când se vor dubla

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri seară, la finalul şedinţei de Guvern, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

”În şedinţa de Guvern de astăzi, în primă lectură, am propus proiectul de OUG pentru modificarea şi completarea art 3 din Legea 61/ 1993 privind alocaţiile de stat pentru copii, prin această propunere Guvernul dubând alocaţiile pentru copii, după un calendar care are anumite etape”, a anunţat, miercuri seară, Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

”La finalul anului 2022, vom avea o creştere de 300 de lei pentru copiii de 2-18 ani şi 600 de lei pentru copiii de 0-2 ani. Aceasta este propunerea pe care am adresat-o Cabinetului şi are în vedere atât dorinţa legiuitorului şi decizia CCR, cât şi posibilitatea pe care bugetul, astăzi marcat de această pandemie care a avut un efect direct în economie, o poate susţine”, a precizat ministrul Muncii.

Impactul bugetar este de 500.000 de milioane de lei până la finalul acestui an, în 2021 se adaugă 3 miliarde de lei, iar în 2022 – 2,8 miliarde de lei.

”Practic, la finalul anului 2022 vom ajunge la 14 miliarde de lei plată pentru alocaţiile din România”, a declarat Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri