Caută
Close this search box.

Viorel Cataramă a anunţat că va candida la Primăria Capitalei

viorel cataramă

Omul de afaceri coronasceptic Viorel Cataramă a anunţat că va candida la Primăria Capitalei. Declaraţia afaceristului, din emisiunea „Jocuri de putere”, moderată de Bogdan Muzgoci, la Realitatea PLUS, a fost ocazionată de amintirea de către jurnalist a rezultatului unui sondaj de opinie IRSOP.

Acest sondaj o dă pe Gabriela Firea în fruntea preferințelor bucureștenilor, în alegerile locale. Firea ar fi cotată cu 45%, în timp ce Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR pentru Primăria București, are 38%.

O surpriză ar fi prezența lui Viorel Cataramă în sondaj, cu o intenţie de vot de 9%. El s-a făcut remarcat în ultimele luni drept unul din liderii mișcării care nu crede în pericolul reprezentat de coronavirus.

Peste 70% din bucureştenii cu drept de vot spun că vor vota la alegerile locale din septembrie. IRSOP afirmă că prezenţa declarată la urne e plauzibilă datorită tensiunilor din societate, a incertitudinilor economice şi a polarizării politice.

Potrivit sondajului, Firea ar beneficia de baza ei de susţinători tradiţionali care e mai extinsă şi mai loială decât electoratul care îl sprijină pe Dan, iar în comparaţia directă a calităţilor percepute, Firea are un avans de peste 10-12% faţă de Dan în aşteptările publicului că „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”.

Nicușor Dan este candidat comun al USR și PNL, singura candidatură comună de până acum a unor partide care declară că ar dori să guverneze împreună după alegerile parlamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri