Caută
Close this search box.

A căzut în gol 400 m în Munţii Făgăraş, sub ochii turiştilor

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit în această seară în munții Făgăraș, după ce a căzut în gol 400 de metri, sub ochii unor turişti.

Bărbatul era din București și se afla singur pe munte. Încerca să escaladeze o creastă.

„Am fost anunțați prin 112 referitor la un turist… Apelanta care ne anunța a spus că l-a văzut căzând exact ca un bolovan din piatră în piatră, de pe un perete.

Colegii mei s-au deplasat la locul accidentului și era clar că a căzut foarte mult, pentru că avea multiple traumatisme. Am sperat că putem să-l livrăm în viață elicopterului.

A supraviețuit până a venit elicopterul, era inconștient, dar leziunile au fost incompatibile cu viața și a decedat. (…)

FOTO: digi24

Sunt foarte multe situații în care muntele este tratat cu superficialitate. Nu reușim să-i facem să înțeleagă că nu trebuie să trateze munții așa cum sunt tratați.

Nu e cazul acum! Domnul care din păcate a decedat era echipat cum trebuie. Numai că ceea ce și-a ales să facă nu era de făcut în felul acesta – fără asigurări, fără un coechipier”, a declarat șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri