Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au anunţat că de marţi vor începe strângerea de semnături de susţinere online, printr-un mecanism aprobat de Autoritatea Electorala Permanentă (AEP). Decizia de a apela şi la această metodă vine în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creştere în România.

„Alianţa USR-PLUS este prima formaţiune politică din România care foloseşte această metodă, încă un mod clar de a demonstra că doreşte modernizarea şi debirocratizarea statului român. Pe lângă confortul şi rapiditatea în a semna pentru a susţine candidaţii USR PLUS la alegerile locale, acum, acest simplu gest – foarte important însă pentru partide – poate fi făcut şi în deplină siguranţă din punct de vedere sanitar, fără hârtii, fără contact cu alte persoane şi fără bătaie de cap”, arată un comunicat de presă al Alianţei.

Sursa citată mai spune că procedura de semnare online este foarte simplă – „simpatizanţii USR-PLUS intră pe usrplus.ro, apasă pe butonul SEMNEAZĂ ONLINE, selectează localitatea în care au domiciliul şi urmează paşii de pe site. Nu este nevoie de descărcarea niciunui formular”.

Membrii şi simpatizanţii voluntari ai Alianţei USR-PLUS vor continua, totodată, să strângă semnăturile de susţinere şi în stradă, aşa cum au făcut-o de fiecare dată: la cort, în parcuri, în pieţe, în staţiile de autobuz şi la gurile de metrou.

Au mai rămas 14 zile până la înscrierea candidaţilor la alegerile locale din 27 septembrie.

180 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here