Încă 40 de români au fost testați pozitiv la ferma din Dingolfing-Landau, Germania, după ce testele inițiale au ieșit negative, anunță MAE.

Alţi 151 de români pozitivi în Germania, de data aceasta la ferma din Dingolfing-Landau

MAE precizează că cei 151 de români testați pozitiv la fermă au terminat perioada de carantină în data de 3 august, iar reprezentanții Consulatului General al României la München au întreprins demersuri pe lângă autoritățile bavareze pentru identificarea unei modalități de transport în România pentru cei care doresc să revină în țară.

Totodată, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile germane, MAE precizează că, în urma ultimei retestări a lucrătorilor ale căror rezultate fuseseră inițial negative, 52 persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar aproximativ 40 dintre acestea sunt cetățeni români.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții companiei angajatoare și cu lucrători români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

183 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =