Caută
Close this search box.

Anchetă epidemiologică la Iași, după ce 4 copii infectați cu Covid-19 au fugit

sars cov-2

Patru copii dintr-un centru din Iași, infectați cu COVID-19, au fugit din spațiul de izolare unde erau cazați și tratați. Au fost găsiți câteva ore mai târziu de polițiști.

DSP Iași încearcă acum să stabilească traseul lor și contacții direcți, potrivit TVR.

Miercuri, 3 fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, au plecat din Centrul multifuncțional CA Rossetti, ce ține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. Copiii fac parte din grupul de 44 de minori din Centru, depistați cu COVID-19. Au fost plasați în carantină în două dintre izolatoarele care aparțin DGASPC. Se pare că, în urma cu 2 zile, când au ieșit în curte, la joacă, cei patru au părăsit spațiul de carantinare strecurându-se prin niște găuri din gard. Fetele au fost găsite câteva ore mai târziu de polițiști. Băiatul, de 12 ani, a revenit singur la izolator, vineri dimineață.

Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în acest caz și încearcă să afle pe unde s-au plimbat copiii și cu cine au intrat în contact, în această perioadă. La centrul Rossetti au mai venit, ieri, o serie de rezultate la testele COVID-19, făcute zilele trecute: încă 13 minori au fost declarați pozitivi.

Numărul total al bolnavilor este acum de 55, la care se mai adaugă 7 angajați infectați. Luni se vor face din nou teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri