Caută
Close this search box.

Atac terorist în Afganistan. A fost revendicat de Statul Islamic

statul islamic

Statul Islamic revendică un atac comis în oraşul Jalalabad, din Afganistan, transmite agenţia de presă a grupării jihadiste, Amaq.

Cel puţin trei bombe au explodat lângă o închisoare din oraşul respectiv, din estul ţării, au declarat surse oficiale afgane. Prima deflagraţie, de mari proporţii, a fost a unui autovehicul capcană; au urmat două sau mai multe explozii mai mici, a afirmat un consilier local. Ulterior, forţele de poliţie au luptat cu atacatori care luaseră poziţie lângă penitenciar. Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi.

Talibanii, care declaraseră un armistiţiu de trei zile începând de vineri, cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, au comunicat printr-un purtător de cuvânt că nu sunt răspunzători de atac.

Duminică, în ultima zi a armistiţiului, autorităţile afgane au eliberat câteva sute de prizonieri talibani. La rândul lor, talibanii susţin că au eliberat 1000 de prizonieri din forţele afgane, conform unui acord cu Statele Unite, informează Agerpres.

Atât preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, cât şi talibanii au indicat că ar putea începe negocierile de pace amânate multă vreme imediat după Eid al-Adha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri