Caută
Close this search box.

Avantaj ei. Funcţii publice pe bani grei pentru magistrații pensionaţi

magistraţii

De regulă, procurorii și judecători după ce se pensionează trec în avocatură sau își deschid birouri notariale dacă sunt judecători de la instanță supremă. Există însă o categorie aparte de pensionari speciali care aleg să se întoarcă în funcții publice și încasează venituri uriașe compuse din salariul și pensia de la stat.

În octombrie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) lua act de cererea de pensionare a Petruței Ulmeanu, judecător la Judecătoria Sectorului 1. În iulie 2018, Ulmeanu era numită în funcția de administrator public al Primăriei Sectorului 1 condusă de primarul Daniel Tudorache, ales din partea PSD.

Conform declarației de avere din 2020, anul trecut, fosta judecătoare a câștigat de la primărie un salariu de 110.083 de lei, la care se adaugă pensia specială de judecător de 199.968 de lei. În total 310.000 de lei pe an, adică 25.800 de lei net pe lună.

Mariana Moț. Un președinte de Secție la Consiliul legislativ, funcție de demnitate publică în care a fost numită fosta judecătoare Mariana Moț de la Curtea de Apel Craiova este plătit cu aproximativ 115.000 de lei pe an, adică 9500 de lei pe lună . La asta se adaugă pensia ce urmează să o încaseze în urma carierei de magistrat, aproximativ 20.000 de lei lunar.

Pe 20 iulie 2020, Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare al fostului secretar de stat adus la ministerul Justiției de Florin Iordache și păstrată în funcție de Tudorel Toader.

Moț va cumula pensia specială cu salariul de președinte de Secție la Consiliul Legislativ, adică va încasa lunar aproximativ 29.500 de lei.

Constantin Florescu – fost judecător la Tribunalul Buzău, s-a pensionat din magistratură în octombrie 2015. S-a înscris apoi în PSD și a fost ales consilier local. Recent, a anunțat că a trecut la Partidul Mișcarea Populară și că va candida la funcția de primar din partea PMP, însă a uitat numele partidului, declarația fiind transmisă în direct de la o conferință de presă. În 2017, avea o pensie de 16.300 de lei pe lună, la care se adauga indemnizația de 800 de lei lunar pentru funcția de consilier local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri