Mulți părinți se tem de  începerea noului an școlar. Apar avertismente dure în rândurile lor.  Liderul ALDE este de părere că măsurile impuse de Guvern nu inspiră deloc încredere, iar cea mai bună soluție ar fi aceea de a scoate din programa școlară materiile neesențiale și reducerea numărului de ore.

Într-o postare pe pagina de facebook, Tăriceanu își exprimă îngrijorarea cu privire la redeschiderea școlilor, în contextul în care acesta are un fiu care trebuie să înceapă clasa pregătitoare.

Liderul ALDE susține că nu își pote imagina cum vor reuși copiii să stea în sălile de clasă atâtea ore, purtând masca de protecție.

”KLAUS IOHANNIS ȘI GENERAȚIA PIERDUTĂ

Sunt îngrijorat în legătură cu deschiderea școlilor. Nu-mi inspiră deloc încredere pseudo-soluțiile pe care președintele și guvernul le propun. Mă gândesc serios dacă Tudor, băiatul meu cel mic, ar trebui să meargă în clasa pregătitoare sau să mai așteptăm.

Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni”, scrie Tăriceanu pe facebook.

Totodată, liderul ALDE susține că singura soluție pentru a rezolva acest aspect este reducerea numărului de ore la cele estențiale.

”Revin la ideea de a găsi soluții care să țină copiii mai puțin în școală. Asta înseamnă să se reducă drastic numărul de ore din programa școlară. Nu moare nimeni dacă lăsăm niște materii pentru vremuri când situația se va normaliza. Sau poate găsim soluția ca televiziunea publică, împreună cu experți din învățământ, să organizeze lecții interesante pentru materiile care nu se mai fac, temporar, în școală.

Nu văd de ce nu s-ar putea preda geografia, istoria și alte materii într-un mod atractiv prin intermediul TVR. Sunt convins că mult mai mulți copii au acces la un televizor decât la o tabletă sau telefon inteligent. Și poate s-ar putea face niște lecții care să-i atragă mai tare decât plicticoasele cărți, care de multe ori nu fac decât să le umfle ghiozdanele.

Cred că televiziunea publică poate să ducă această sarcină la bun sfârșit, dar pentru asta este necesar ca politrucii de la guvern să asculte și alte opinii, nu doar ale celor care le cântă în strună. Sau să ascultăm ce zice dl Iohannis, că vom avea o “generație pierdută”. Sigur, nu din vina lor.”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.